fotografija

Realizovan naučno-stručni skup „Sistem kvaliteta – uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“

Naučno-stručni skup „Sistem kvaliteta – uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“ u organizaciji Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije, Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda, Visoke poslovne škole strukovnih studija „Prof. dr Radomir Bojković“ iz Kruševca, kao i Centra za kvalitet Fakulteta inženjerskih nauka iz Kragujevca, Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta iz Podgorice i Inicijative za kvalitet zemalja srednje i jugoistočne Evrope, uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije, je uspešno realizovan od 9. do 11. decembra 2015. godine u Vrnjačkoj Banji, u hotelu Solaris Resort.

Ove godine je održan 17. nacionalni i 3. međunarodni naučno-stručni skup.

Skup već godinama daje pun doprinos afirmaciji i unapređenju infrastrukture kvaliteta u Srbiji i regionu. Radovi objavljeni na skupu daju mogućnost da privrednici i rukovodioci u javnom sektoru definišu pravu strategiju, politiku i ciljeve, pre svega u oblasti sistema menadžmenta kvalitetom, kao i upravljanja zaštitom životne sredine i upravljanja zdravljem i bezbednosti na radu, čime stvaraju uslove za jačanje svoje konkurentske pozicije i povećanje zadovoljstva korisnika.

U okviru skupa održana su i dva okrugla stola na temu „Šta nam donose novi standardi“ i „Savremena formula uspeha“.

U okviru svečanog otvaranja skupa održana je i promocija šestog broja časopisa naše Škole „Trendovi u poslovanju“, pred velikim brojem prisutnih zvaničnika, privrednika, predstavnika visokoškolskih ustanova iz Srbije i regiona i studenata.

Vrh