fotografija

Stručna poseta studenata fabrici "FEMAN" Jagodina

Stručna poseta studenata i profesora Visoke poslovne škole strukovnih studija “Prof. dr Radomir Bojković” fabrici „Feman“ u Jagodini realizovana je 25.05.2016. godine. U stručnoj poseti je učestvovalo 20 studenata svih godina studija sa studijskih programa Menadžment i Ekonomija.

„Feman“ je jedan od najvećih proizvođača na Balkanu kablovskog spojnog pribora, elektromaterijala, alata i opreme za provodnike. Zapošljava preko 200 zaposlenih i ima široku lepezu od preko 1300 visokokvalitetnih proizvoda. Na ukupnoj površini od 10.000 m2 proizvodi se izrađuju u savremeno opremljenim pogonima: razvoja i konstrukcije proizvoda, livnice, kovačnice, bravarije, štancovanja, ekstrudiranja i brizganja plastike, strugarske i glodačke obrade, farbare, galvanizacije, alatnice i montaže.

Najpre se studentima i profesorima Škole obratio osnivač, vlasnik i direktor inženjer Miodrag Nikolić, kratkim predstavljanjem kompanije, proizvodnog asortimana i rezultata poslovanja kompanije. Nakon upoznavanja usledio je obilazak proizvodnih pogona fabrike.

Cilj ove stručne posete je bio da se studentima približe savremeni proizvodni i menadžment procesi u fabrici „Feman“, kao i da studenti svoja teorijska znanja koja stiču u Školi dopune novim praktičnim strukovnim znanjima iz oblasti tehnologije, kvaliteta, menadžmenta i ekonomije. Stručne posete studenata Škole fabrikama i poslovnim sistemima čine samo jedan od oblika praktične nastave koji se realizuju u Školi.

Vrh